ОЛАФ разследва сигнал за злоупотреба с евросредства в България


Сподели:
08 Октомври 2018, Понеделник
Еврокомисията е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени

Европейската комисия няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви днес говорител на институцията в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

"Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България", добави той по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас. "Ще съобщим на ОЛАФ (Европейска служба за борба с измамите) и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти", добави говорителят.

Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.

Пред POLITICO говорител на ОЛАФ е обяснил, че агенцията е наясно с твърденията за възможна злоупотреба с фондовете на ЕС в България, които бяха изведени наяве от журналистите през последните седмици.

Припомняме, че в края на септември полицаи арестуваха българският журналисти от „Биволъ“ Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро от RISE Project, при разследването им срещу строителната фирма „Джи Пи Груп“ за злоупотреба с евросредства.

Източник: economic.bg

В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код