Макрон настоява за по-силни европейски правила срещу монопола


Сподели:
10 Октомври 2018, Сряда


Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще води кампания за по-строги европейски антитръстови правила преди изборите за Европейски парламент догодина на фона на опасенията от доминиращите позиции на технологични гиганти от САЩ и Китай, предаде "Ройтерс".

"Нуждая се от по-силен антитръстов арсенал", заяви Макрон. "Това вече започна", подчерта президента, като похвали еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестегер, която наложи големи глоби на американски компании като "Гугъл". "Тя е изключително смела и е работила по много важни случаи, за да се бори със злоупотребите", допълни той.

"Аз подкрепям това да стигнем още по далеч по време на европейската предизборна кампания, ще направя много силни предложения в този смисъл", каза още Макрон без да дава подробности. "Това е ключът, ако искаме да можем да решаваме бъдещето си. В противен случай в твърде много сектори единственият избор, който ще имаме, ще бъде между китайски или американски играчи", смята президентът.

Вестегер си навлече гнева на американския президент Доналд Тръмп заради твърдата й позиция срещу знакови компании като "Епъл". По време на срещата на Г-7 той я обвини, че "мрази" САЩ, твърдят участници в срещата.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Анализи, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код