Тереза Мей застава пред депутатите насред критики за плана ѝ за Брекзит


Сподели:
10 Октомври 2018, Сряда


За първи път след срещата на върха на ЕС в Залцбург британският премиер Тереза Мей ще се изправи днес пред депутатите в Камарата на общините на фона на засилващ се натиск да промени стратегията си за Брекзит.

Седмица преди изключително важната на лидерите на страните-членки на ЕС няма признаци Тереза Мей да се отказва от нейния план за Брекзит, който бе отхвърлен в Залцбург и критикуват от мнозина във Великобритания, включително от депутати от нейната Консервативна партия.

Бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис предупреди за фатални последствия за партията, включително загуба на следващите общи избори, ако премиерът продължава да настоява на плана от Чекърс.

В същото време министри правят изявления, че Лондон и Брюксел са все по-близо до намиране на решения на най-трудните въпроси, сред които ирландската граница.

Тереза Мей бе критикувана вчера, че се страхува да се яви в парламента като изпрати министъра за Брекзит Доминик Рааб да запознае депутатите с резултатите от Залцбург. Самият Рааб изрази оптимизъм, че сделка ще бъде постигната до ноември.

От Международния валутен фонд предупредиха, че при Брекзит без сделка може да бъде застрашена стабилността на световната икономика.

Източник: bnr.bg

В категории: Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код