Злато за двама български акробати от Младежката олимпиада в Буенос Айрес


Сподели:
12 Октомври 2018, Петък
Поредно постижение за българския спорт и първо за родните състезатели на тазгодишните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес. Българската смесена двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечели златни медали. Отборът, в който бяха младите надежди, завърши на първо място в мултинационалното гимнастическо състезание за смесени отбори.

Регламентът при смесените отбори е следния: Оформят се 12 отбора, като във всеки един от тях има по 12 представители на различни държави - по три момчета и по три момичета от спортната гимнастика, по три момичета от художествената гимнастика, по една смесена двойка от акробатиката, по едно момче и по едно момиче от батута. Всички тимове бяха кръстени с имена на легендарни спортисти в гимнастическите спортове.

Родните състезатели бяха в отбора "Симон Байлс" - американска спортна гимнастичка, първата афро-американка световен шампион и първата жена с три поредни световни титли.

Нашите представители бяха със значителен принос за титлата на своя мултинационален отбор, тъй като още в първия ден на игрите се наредиха трети в квалификациите при смесените двойки в акробатиката и се класираха безпроблемно за финала.

Отличията на Костадинова и Димитров са първите медали за България от третите младежки олимпийски игри, но не е късно за още. Българската гимнастичка Татяна Воложанина се класира на финал в многобоя и попадна сред осемте финалистки, които на 16 октомври, вторник, от 23 ч. българско време ще започнат своите изпълнения за разпределение на олимпийските медали. Пожелаваме ѝ успех!

Източник: http://uspelite.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код