Вицепремиерът на Крим арестуван в Москва по подозрения в корупция


Сподели:
17 Октомври 2018, Сряда
Водят се следствени действия срещу редица длъжностни лица и структури, съобщи държавният глава на републиката Сергей Аксьонов

Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва по подозрение в получаване на подкупи, съобщиха от пресслужбата на правителството на руската република. Пръв за задържането на съобщи държавният глава на Крим Сергей Аксьонов.

"Вицепремиерът Виталий Нахлупин е задържан в Москва. Водят се следствени действия по отношение на редица длъжностни лица и структури", пише още в съобщението. Подробностите по разследването са следствена тайна.

52-годишният Нахлупин е заместник министър-председател на Крим от януари 2016 г. От 2010 до 2016 г. е оглавявал комисията на кримския парламент по икономическа, бюджетно-финансова и данъчна политика.

По данни на Аксьонов, разследват се и служители на държавния комитет на пътното стопанство, комитета по конкуренцията, службите за пътно управление и държавните предприятия "Крымэнерго" и "Крымгазсети".

"Органите на властите оказват цялото необходимо съдействие на разследването, предоставят се всички необходими документи и информация," заяви Сергей Аксьонов.

Нахлупин не е първият вицепремиер на Крим, който е задържан за корупция след присъединяването на полуострова към Русия. През януари 2017 г. в Симферопол бе арестуван вицепремиерът Олег Казурин по обвинение в получаване на подкуп от 27 млн рубли (около 400 000 евро). През юни тази година той бе осъден на 11,5 години в затворническа колония.

Източник: http://epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код