Брекзит е сред най-големите безумия на това десетилетие според Андрей Ковачев


Сподели:
19 Октомври 2018, Петък
"Брекзит е сред най-големите безумия на това десетилетие, а сигурно и за следващото, ако се случи." Това заяви  евродепутатът Андрей Ковачев.

По думите му на Острова много хора вече си задават въпроса защо въобще се прави всичко това.
"Все повече са гласовете за искане за второ допитване до гражданите на Великобритания, дали приемат тази сделка, която все още не съществува, и дали приемат без сделка да напуснат хаотично ЕС. Базирано на много фалшиви новини и на много дезинформация беше организиран предишният референдум", категоричен е евродепутатът.

Той е на мнение, че ЕС и останалите държави членки не трябва да правят никакви отстъпки около споразумението, защото решението за развода си е на Великобритания, а не на ЕС.

Британците трябвало да си понесат последиците от този избор.
"Вие не можете да се откажете от някакъв абонаментен договор или план за закупуването на нещо, което всеки месец трябва да получавате, да не плащате повече и след това да искате от съответния производител да ви го доставя всеки месец, да продължава да ви го доставя", допълни Ковачев.

Лондон е готов да обсъди удължаването на преходния период, след като Великобритания излезе от Европейския съюз, без някога да е планирала да го използва. Това обяви британският премиер Тереза Мей по време на срещата на лидерите на страните членки на ЕС в Брюксел.

"Ясна съм, че очаквам периодът на изпълнение на споразумението за Брекзит да приключи в края на декември 2020 г.", коментира Мей, имайки предвид времето след излизането на Великобритания, което да позволи на бизнеса да се адаптира към обстоятелството, че страната е извън Общността.
Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код