Хирургът акад. Дамян Дамянов е лекар на годината


Сподели:
19 Октомври 2018, Петък
Акад. Дамян Дамянов е лекар на годината. Това обяви председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Тази вечер акад.Дамянов ще бъде награден със златния знак на БЛС.

Носителят на тазгодишната награда е ръководител на Клиничния център по гастроентерология в Медицинския университет в София. Ръководството на лекарския съюз му присъжда наградата за издаването на 23-томното ръководство по хирургия. То е минало под неговата редакция и обхваща всички области на хирургията, както и „Анестезиолозия и интензивно лечение”, „Онкология” и „Урология и гинекология”. Акад.Дамянов също така е и автор на 2 изобретения в медицината.

Лекарят на годината за 2018-та е хирург с над 45-годишен стаж. През това време е консултирал над 55 000 български и чуждестранни граждани и е оперирал близо 10 000 от тях.
От 1998 г. до 2015 г. акад.Дамянов е председател на Съюза на учените в България, а от 2012 г. е академик на Българската академия на науките. През 2013 г. става зам.-председател на БАН. Той е автор и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 публикации в български и чуждестранни списания.


В категории: Новините, Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код