Информационна кампания в защита на НП "Пирин" ще се състои в девет града у нас


Сподели:
23 Октомври 2018, Вторник


Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще проведат информационна кампания в защита на Националния парк "Пирин" в 9 града на страната следващата седмица.

До края на месеца се очаква окончателното решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк "Пирин".Георги Стойчев от сдружение "Зелени Балкани" сподели за БНР, че Пловдив ще е първият град от така нареченото от еколозите "турне", където те ще информират обществеността за развитието по казуса с парка.

"По традиция всичките правителства около Коледа ни подават един и същ подарък - опитват се да дадат парка на застрояване. Така беше миналата Коледа, по-миналата, още по-миналата... Ако има негативно за природата решение, вероятно отново ще излезем на протести".

По повод твърденията за щедро финансиране на протестите на природолюбителите от чужди неправителствени организации, Стойчев изтъкна, че по принцип такива организации търсят сътрудничество с МОСВ.

Източник: nakratko.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код