Министър Петкова обсъди проекта АЕЦ "Белене" с посланика на Черна гора


Сподели:
08 Ноември 2018, Четвъртък
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обсъди енергийното сътрудничество между България и Черна гора с посланик Снежана Радович.

Разговорът е в продължение на проведените през септември разговори между министър-председателя на Република България Бойко Борисов и колегата му Душко Маркович.

Енергийният министър е информирал посланик Радович за приетия на вчерашното заседание на Министерския съвет доклад, свързан с процедурата за избор на инвеститор за реализацията на проекта АЕЦ "Белене". По думите на Петкова изготвеният документ за избор на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ "Белене" съдържа и възможност за включване с миноритарно участие на големи индустриални и други консуматори на електрическа енергия от България и съседни страни. Това би могло да се реализира чрез тяхно включване в капитала на проектната компания или чрез договори за изкупуване на електрическа енергия. Посланик Радович е заявил, че Черна гора проявява интерес към участие в проекта с миноритарен дял, допълниха от Министерството на енергетиката.

Петкова и Радович са се обединили около създаването на съвместна работна група, която да разгледа възможността за износ на електроенергия, се посочва още в съобщението. /24chasa.bg


В категории: България, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код