Системата за гласуване създаде смут рано сутрин в пленарна зала


Сподели:
09 Ноември 2018, Петък
 Тя често блокирала и възпрепятствала депутатите да гласуват.

За проблема от трибуната алармира атакистът професор Станислав Станилов.

"Колегите не могат да гласуват", оплака се той.

Парламентарният шеф Цвета Караянчева предложи на председателски съвет да постави темата и да се ремонтира пръстовата система за гласуване на закони. Това щяло да струва на бюджета няколко милиона.

Председателят на парламента го успокои, че е направена профилактика на системата и тя работи. Тя обеща отново да се обърне към фирмата и проблемът да бъде отстранен.

"Сензорите на пръстите на някои колеги са по-чувствителни", предположи Цвета Караянчева.

Въпреки това мнозинството събра кворум за начало на работния ден, но реши да се презастрахова и по искане на ГЕРБ започна работа вместо с парламентарен контрол с поименна проверка. От ДПС се ядосаха на процедурните хватки.

Преди това стана ясно, че първите депутатите отказали се от имунитета си след вчерашното искане на главния прокурор са герберът Борис Кърчев и Елена Йончева от БСП.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова пък се скара на левите, че отсъстват от зала на важните дебати. Повод за гнева й стана искане на социалиста Филип Попов за максимален срок между двете четения на закона за БНБ.

Тя припомни, че вчера е нямало спорове по проекта и затова не било нужно толкова да се забравя второто четене.Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код