Проверяват кой в Агенцията по вписванията е получил бонуси


Сподели:
12 Ноември 2018, Понеделник
Проверка на получените бонуси в Агенцията по вписванията започват от Инспектората към правосъдното министерство.

Причината за проверката са раздадените там бонуси след като седмици наред информационните масиви на агенцията бяха сринати. Докладът ще е готов в края на следващата или по-следващата седмица, съобщиха от БНТ.

Инспекцията беше разпоредена от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Припомняме, след като Търговският регистър се срина във вторник, 10 август 2018 г. от Агенцията по вписванията обявиха, че причините са технически. Очакванията бяха регистърът да се възстанови до дни, но това не стана.

На 16 август директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заяви, че няма засега намерение да подава оставка, а като определение за кризата каза: "Случват се такива неща." На следващия ден тя подаде оставка. Това стана след като премиерът след среща с министъра на правосъдието Цецка Цачева и изказа недоволството си от ръководството на Агенцията по вписванията.

След това министерски съвет взе решение да се създаде мегахранилище за електронни данни.

На 9 ноември стана ясно, че през месец октомври служителите на регистъра са получили 700 000 лева като "допълнителни възнаграждения за постигнати резултати" в рамките на три месеца.

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че поне за времето, в което регистърът беше сринат, служителите на ТР не е трябвало да получават бонуси.

Правосъдният министър Цачева обясни, че ако проверката установи нарушения в прилагането на Наредбата за възнагражденията в държавната администрация, тя ще бъде безкомпромисна, но не поясни дали ще има връщане на получените допълнителни материални стимули. /news.bg


В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код