БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни избори


Сподели:
19 Ноември 2018, Понеделник
БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.
БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група. Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си, добави тя.

"Правителството на Бойко Борисов с решенията и действията си създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите, в цели системи. Нищо не работи, така както трябва. Нито здравната система, нито образователна. Най-малко социална система, а също и областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу. Тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. Ние виждаме нейното спиране чрез оставката и предсрочни избори“, изложи аргументите на червените лидерът на БСП.

„Мнозинството на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, които ги подкрепят е вредно, защото приема лобистки закони, в интерес на олигарси, приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. В парадокса сме уж най-социалния бюджет да предизвика социални протести и бунтове“, каза Нинова и подчерта, че става въпрос за два паралелни свята - този в техните представи и думи и реалният навън.

Изпълнителното бюро на социалистите се събра извънредно, за да реши как да постъпи парламентарната група, след като бе подадена оставката на вицепремиера Валери Симеонов. На 31 октомври червените заявиха, че няма да се регистрират в пленарната зала, докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка.

Кабинетът удря бедните и средната класа с нови данъци, посочи лидерът на БСП.

Всякакви нови формати на ново правителството в рамките на този парламент за нас са невъзможни, категорична е Корнелия Нинова.

Социалистите ще се върнат в пленарната зала при регистрацията на кворума в следните случаи: отмяна на дънъка за старите коли, намаляване на ДДС на храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите, семейно подоходно облагане, намаляване заплатите на политиците.

„Няма да се регистрираме за кворум. Групите ни, които обикалят страната в разговор за хората по „Визия за България“ продължават. Ще се върнем всички, ще се регистрираме за кворум, само при условията, които ви казах“, тегли чертата Корнелия Нинова. Според нея тогава ще има регистрация от страна на червените и участие в залата. „Дотогава оставаме на сегашния режим“, добави лидерът на БСП.

Нямаме общи планове с президента Радев да сваляме кабинета на Борисов, посочи лидерът на БСП в отговор на обвиненията от страна на ГЕРБ.

Ще разберете президента Радев, ако се върнете две години назад и си припомните предизборните му обръщения и речи. Това е най-последователният човек, когото познавам и най-дисциплитираният, бе категорична Нинова. Той просто е верен на себе си, на убежденията си, добави тя.

„Смятам, че истинската оценка трябва да се дава на тази плоскост за всеки политик, не само за президента. Обещал - изпълнил или обещал – отметнал се. Президентът Радев може да бъде образец за всеки политик. Той просто е верен на себе си, на убежденията си“, допълни още тя.

Нинова изтъкна, че хаосът и нестабилността са факт в момента, няма предсрочните избори да ги създадат.

„Всякакви нови формати на ново правителство в рамките на този парламент за нас са невъзможни. Задкулисни договорки за спасяването на правителството на Борисов чрез нови формати на мнозинства или правителството на малцинството със скрита подкрепа ще бъдат агония за държавата. Ние не можем да бъдем съпричастни с това“, повтори Нинова. Попитана дали БСП е готова за предсрочни избори, Нинова отговори: "Не се притесняваме от предсрочни избори. Колко сме готови, ще кажат хората, когато гласуват". Тя подчерта, че това е изходът от нестабилността на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Хората, които протестират имат своето право да харесват или не една или друга партия. Част от нещата, които те искат, ние правим в последните две години неотклонно - справедливи доходи, махане на плоския данък, преизчисляване на пенсиите. Вярвам, че рано или късно те ще видят, че представляваме техните искания, продължи Нинова.

Да, вярно е, аз предложих на ръководството на парламентарната група да й предложим кола и шофьор. Тя пътува много, често с детето до себе си, бях притеснена да не попадне в провокации, каза Нинова по повод на информацията, че Елена Йончева има служебна кола от партията.


Източник: lentata.com

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код