"Роскосмос" обяви амбициозна програма - човешка мисия до Луната и обитаема лунна база


Сподели:
20 Ноември 2018, Вторник
От презентацията стана ясно, че лунната мисия ще продължи 14 денонощия, както и че в нея ще участват трима космонавти

Генералният конструктор на пилотираните руски космически комплекси "Енергия" Евгений Микрин представи презентация, от която стана ясно, че руски космонавти ще кацнат на Луната на 14-дневна мисия след 2030 г., съобщават руските медии. Микрин представи пътна карта за усвояване на Луната на конференция, посветена на 20-годишнината на Междунардната космическа станция (МКС). По-рано пък генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин разказа, че новата руска концепция за Луната предвижда създаването на пълноценна обитаема база.

От презентацията на Микрин става ясно, че лунната мисия ще продължи 14 денонощия, както и че в нея ще участват трима космонавти.

Преди това генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин разказа, че новата руска концепция за овлдяването на Луната ще е готова в най-кратки срокове.

"Очакваме предложенията на Академията на науките и научно-техническия съвет на "Роскосмос". В следващите две седмици те трябва да представят своето виждане за работите на Луната", заяви Рогозин в началото на ноември.

Според него, програмата предвижда много по-мащабни задачи, от тези, които изпълниха САЩ през 70-те години на миналия век. Той поясни, че Русия предвижда не просто мисия до Луната, но и създаването на пълноценна база на земния спътник.

Бе съобщено още, че руският космически апарат за изпитване на технологии за меко кацане на спътника "Луна-25" ще бъде готов за действия през 2020 г.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код