Втори инцидент с германски правителствен самолет


Сподели:
08 Януари 2019, Вторник
Самолетът, с който германският министър по икономическото развитие Герд Мюлер е на обиколка в Южна Африка, се повреди, поради което се налага министърът да коригира програмата на пътуването си, предаде Дойче веле. Уточнява се, че има проблем в десния двигател.

Това е вторият инцидент с германски правителствен самолет в последно време. През ноември заради проблем с електронните системи на самолета на канцлера Ангела Меркел се наложи тя да пропусне откриването на срещата на G20 в Буенос Айрес.

Лайнерът на Мюлер се е повредил в Малави, откъдето министърът трябваше да отпътува за Замбия. Вероятно той ще направи това с редовен полет.

Сега специалисти се опитват да установят дали техническият проблем може да бъде отстранен. Ако това не стане, те ще трябва да изчакат пристигането на ремонтен екип от Германия, който да достави резервни части. В този случай обаче ремонтът ще отнеме около два дни.

Уточнява се, че самолетът е нов, за разлика от лайнера на Меркел, носещ името на Конрад Аденауер - Airbus A340-300, който е на служба в правителството от 20 години.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код