Адв. Карадалиев:" Над 20 сигнала съм подал срещу Гешев и Цацаров"


Сподели:
09 Януари 2019, Сряда
Претърсваха адвокатската ни кантора незаконно заради Емилиян Гебрев. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, заяви в предаването адвокат Лазар Карадалиев. Той допълни, че заради незаконните действия на прокуратурата е подал над 20 сигнала.

За пореден път ставаме свидетели на бутафорни изказвания на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Всичките репресивни мерки на прокуратурата са във връзка  служебните ни задължения – да защитаваме нашите клиенти, обясни Карадалиев.

Влизането в канторите ни бе заради Емилиян Гебрев, собственик на „Дунарит”. Определението на спецсъда изискваше акционерната книга на „Дунарит” и други документи, които представляват кореспонденция между адвокат и клиент. Съдът е записал, че никой няма право да изземва кореспонденция.

Всичките ми обвинения са бланкетни и не става ясно за какво ме обвиняват. Не съм видял нито едно доказателство за вина. В моя дом не е намерено нищо, заяви адв. Карадалиев.

Неговият съдружник Стоян Стоянов обясни: „Представили сме документ за собственост. Не знам за какви руски олигарси говори Гешев. Търси се книга на акционери, електронен подпис, удостоверения.  За какво му е на г-н Гешев електронен подпис?! Да ви взема електронния подпис, означава да ви сложа лепенка на устата”.

Шофьор в нашата фирма има, но той няма фирми, както пак твърди Гешев. Преводи през фирми няма, категоричен е Лазар Карадалиев.

Зад нас застанаха над 250 адвокати. Те разпространиха в интернет декларация, която не е подписана от нас. Всички ние искаме да защитим правата си и на нашите клиенти, заяви Стоянов.

Емилиян Гебрев е в основата на претърсванията. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, убеден е Карадалиев.

Гешев удари дъното на беззаконието в държавата. Когато се атакува българската адвокатурата, се атакуват българските граждани. Така се засягат правата и свободите на хората, категоричен е Стоян Стоянов.

Източник: glasove.com

В категории: Анализи, Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код