Андрей Делчев към Кирил Домусчиев: "Когато няма аргументи, има персонални нападки"


Сподели:
14 Януари 2019, Понеделник
Делчев отбеляза, че отлагането на промените за 1 юли ще дойде точно между европейските и местните избори, а това е „период, в който администрацията спира да работи по предизборни причини”.

Когато не стигат сериозните аргументи, се намесват персоналните нападки. Имаме принципни спорове и затова напускаме КРИБ, от там нататък поне това, което аз слушам като интервюта от г-н Домусчиев е колко е лош Златев и как той с някаква група фирмички, които стоят зад него, подготвя закон.

Това коментира  директорът на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев след като структурата напусна работодателското обединение.

В ябълка на раздора се превърнаха законовите промени, които засягат дребните търговци на горива и които са свързани с ресурса, който те трябва да заделят за банкови гаранции. Делчев е категоричен, че става дума за суми, които даже са ниски за фирми, които имат бензиностанции с немалки активи и обороти.

Той предупреди, че евентуален провал на новия закон ще е „симптом по отношение на искреното желание за борба със сивия сектор”, като по данните на Министерството на финансите става дума за 20% дял от бизнеса. Делчев отбеляза, че отлагането на промените за 1 юли ще дойде точно между европейските и местните избори, а това е „период, в който администрацията спира да работи по предизборни причини”.

Андрей Делчев беше категоричен, че „Лукойл” е голям, не защото някой го е сложил там и със закон го е направил голям, а защото е успял да си продаде стоката”.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код