Разказ на българска писателка влезе в учебник по литература в САЩ!


Сподели:
24 Януари 2019, Четвъртък
Разказът на писателката Здравка Евтимова, "Кръв от къртицата" е преведен на английски и включен в учебник по литературата 8-и клас в САЩ.

Американският учебник има за цел чрез произведенията си учениците да обогатят своя речник, знанията си за езика и езиковите явления. Да могат да се изказват и пишат сами по различни теми, да придобият основни познания за сюжет и неговото изграждане в различни прозаически творби, както и да бъдат способни да обосновават мненията си върху литературните произведения.

Учебникът по литература се разделя на 6 части, събрали в него 11 разказа. "Кръв от къртица", който е преведен като "Blood", е поместен във втората част, която е със заглавие "Тръпката, която изпитваме при изживяване на нещо страшно". Другият разказ в тази част е "Аутсайдерът" на Хауърд Лъвкрафт. В него са включени и произведения на автори като Рей Бредбъри, Айзък Азимов, Едгар Алън По и други.

Здравка Евтимова е родена през 1959 г. в Перник. Нейни разкази са публикувани в над 32 държави. Носител е на множество национални и международни награди. През 2016 г. романът ѝ "Една и съща река" беше отличен с наградата "Роман на годината" за 2015 г.. Последната ѝ книга също е роман - "Зелените очи на вятъра".

Автор: Даяна Благоева
Източник: uspelite.bg

В категории: Новините, Култура,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код