Александър Методиев: "Защо сега ВМРО създава концепция за интеграция на ромите"


Сподели:
07 Февруари 2019, Четвъртък

След случая с Войводиново вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност.
Припомняме, на 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.

Защо точно сега се прави тази концепция, след като битови инциденти се превръщат в политически, попита Методиев. Според Конституцията член 6 всички граждани са равни пред закона и не се допускат ограничения или привилегии. Нарушава се Конституцията на България по думите му.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите
Секретарят на ВМРО Юлиан Ангелов отхвърли това мнение с аргумента, че има предложение как гражданите, които не спазват законите и нормите в България, да започнат да се придържат към тях.

Средствата, които се отделяха само за ромски граждани, не са ли дискриминация и нарушение на закона? Стотици милиони бяха похарчени, а ефектът е почти нулев, по думите му.

Спиране на помощи при отказ за започване на работа, при демонстриране на скъп начин на живот, неотговарящ на декларирания статут, при спиране на децата от училище, както и при липса на напредък по социализиране, са сред предложенията на патриотите.

Не може да живееш като цар и да получаваш помощи, това не е нормално, отсече Ангелов. Според него това е кражба от държавата.

Методиев припомни посещенията на Красимир Каракачанов в ромските гета по време на предизборни кампании.

По думите му концепцията създава етническо напрежение. Той се съгласи, че незаконните постройки трябва да бъдат премахнати, но за това трябва да се спазват законовите процедури, където се прилагат удостоверения за търпимост.

ВМРО предлагат хората от ромските гета, останали без дом, да получат земя и да я обработват. Когато държавата предоставя имот, може да постави и условия, уточни Ангелов.

Стратегията на ВМРО включва и ограничаване на раждаемостта. Има жени, които раждат повече от 10 деца. Затова според Ангелов българската държава трябва да отдели средства, за да предотврати безразборната ромска раждаемост. От друга страна, Методиев коментира, че ограничението трябва да засегне всички български граждани.

"Ние сме предложили реални мерки за реални проблеми", категоричен беше депутатът от ВМРО.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код