Инж. Мирослав Мазнев: "Искаме строителните процеси да бъдат по-прозрачни и с по-добри резултати"


Сподели:
08 Февруари 2019, Петък
КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг, заяви изпълнителният директор на организацията

Искаме чрез законови промени да създадем възможността строителните процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Това каза инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), по време на кръгла маса на тема „Международни стратегии за високи постижения в строителството“.

Инж. Мазнев посочи, че над 5100 фирми членуват в КСБ.

„През годините КСБ се доказа не само като основен фактор в строителния сектор на национално ниво, но се утвърди и като стратегически партньор в международен аспект. В този смисъл КСБ се стреми да допринесе за внедряването на модерни методи в бранша. И за нас е удоволствие да посрещнем на кръглата маса директорът на Центъра за строително право в King’s College London Дейвид Моузи“, заяви той.

Инж. Мазнев посочи, че цифровизацията на строителството, подобряването на сътрудничеството в доставките, интегрираното управление на проектите и ранното включване на строителите в процеса на проектиране са сред ключовите за бранша теми.

„КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг. И заедно с Българското общество по строително право (БОСП) подпомагаме браншовите организации за ново строително законодателство“, каза още той.

По думите му БОСП ръководи работна група за предложение за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

„БОСП преведе и адаптира рамков договор, създаден от проф. Моузи, за да имаме модерна и стандартна форма за рамкови споразумения и да можем да интегрираме свързани проекти. За нас е важно да подобрим нашата дейност именно чрез законови промени. Затова КСБ си поставя за задача да бъде в основата за разработването на методи, документи и нормативи, които да не допускат грешки, които проявяваме в момента в процеса на строителство, да се случат в бъдеще. Така ще можем чрез законови промени да създадем възможността нашите процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Затова е важно за нас да стъпим на международния опит на изявени учени и стратези, които да ни помогнат да намерим по-правилната и по-бърза пътека за решаването на нашите проблеми“, посочи инж. Мазнев.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код