Поне 70 убити и ранени цивилни при удари на САЩ в село в Сирия


Сподели:
12 Февруари 2019, Вторник
Най-малко 70 цивилни са били убити или ранени в резултат на въздушни удари, извършени от ръководената от САЩ международна коалиция по сирийското село Багуз в югоизточната на страната. Това съобщи сирийската държавна телевизия, цитирайки местни източници.
Сирийските медии постоянно съобщават за смъртта на цивилни, които са били убити при удари на международната коалиция. Коалицията редовно извършва въздушни удари в източната провинция Дейр ез Зор.

Сирийските власти многократно призоваха ООН да държи отговорните за цивилни жертви отговорни и да сложи край на неоторизираното присъствие на ръководената от САЩ коалиция на сирийска територия.

В понеделник сирийските медии съобщиха за смъртта на 20 цивилни в Багуз след въздушен удар на международната коалиция.

Миналата събота водените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) обявиха началото на операция, целяща освобождаването на Багуз от терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"). СДС твърди, че селото е последното селище, контролирано от ДАЕШ в Сирия.

Ръководената от САЩ коалиция, в която участват повече от 70 страни, провежда въздушни удари по позиции на ДАЕШ от 2014 г. насам, в мисия, която не беше оторизирана нито от сирийското правителство, нито от Съвета за сигурност на ООН.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код