Криминален психолог разкри кога агресията се отключва у психично болните


Сподели:
19 Февруари 2019, Вторник
Тези хора трябва да бъдат адекватно лекувани и подкрепяни от семейството си, подчертава бившият директор на Института по психология към МВР

Картината за четворното убийство е пълна и тя показва за човек с психични отклонения. Моделът на поведение е много по-различен от този на убиец в добра кондиция. Вътрешното напрежение в семейството е довело до този трагичен резултат.

Това заяви бившият директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров 

"Тези хора трябва да бъдат адекватно лекувани и подкрепяни от семейството си. Психично болните не са достатъчно самостоятелни, те не са наясно и със собствените си проблеми, за това трябва и да има някой страничен, който да ги наглежда", каза още той.

"Няма никаква социална подкрепа към тези хора. Явно и семейството, на 25-годишния обвинен за убийство, е бедно и нямат възможност за лечение", допълни проф. Гайдаров.

"Агресията у такъв тип хора не може да се проследи. Те могат да се агресират дори и от най-малкото, дори и от нещо инцидентно случило се в семейството. Такъв тип агресия може да се отключи и от дребен спор. Специалистите ще преценят психичното състояние на 25-годишния младеж и ще преценят дали да го въдворят в клиника", разкри криминалният психолог.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Здраве,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код