Горанов: "Наредбата за касовите апарати се отлага, но не за всички"


Сподели:
19 Февруари 2019, Вторник
Прилагането на наредбата за касовите апарати ще бъде отменена, но това няма да важи всички икономически оператори. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов.
По думите на Горанов тези, които използват обикновен касов апарат, който не е свързан с компютърна система за управление на продажбите и са регистрирани по ДДС, срокът за нови касови апарати остава до 31 март.

"Има достатъчен брой одобрен тип касови апарати и голяма част от тези малки икономически оператори вече са изпълнили наредбата", посочи министърът.

"Срокът по отношение на тези икономически оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите - системи, за които се иска подмяна на софтуера, съобразен с наредбата, ще го удължим до края на септември, коментирахме го с колеги от НАП", заяви Горанов.

Той посочи, че наредбата, която толкова изведнъж изненадала българския бизнес всъщност била от месец август 2018 година. Бизнесът имал няколко месеца за дебати по темата.

Министърът си пожела отсрочката за бизнеса да бъде достатъчна. "Дано бизнесът успее да се справи, защото ние винаги в последния момент започваме да се опитваме да спазваме правилата и се оплакваме от държавата", отсече той.Източник: news.bg

В категории: България, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код