Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Конфедерация Швейцария


21 Февруари 2019, Четвъртък
Българският държавен глава ще бъде посрещнат с тържествена церемония от швейцарския си колега Ули Маурер във военно-въздушна база „Мейринген“

На 21 и 22 февруари 2019 г. държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария по покана на федералния президент Ули Маурер.

Възможностите за насърчаване на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество, партньорството на двете държави в сферата на образованието и науката, сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността, миграцията и други въпроси от дневния ред на двустранните отношения, ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди по време на срещите си в Берн.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от швейцарския си колега Ули Маурер във военно-въздушна база „Мейринген“. Двамата президенти ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Швейцария, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Във военно-въздушна база „Мейринген“ Румен Радев и Ули Маурер ще наблюдават учение „Alpha Scramble“ - бърза реакция за излитане със самолети FA18, в случай на аларма за нарушение на въздушното пространство на страната.

В сградата на българското посолство в Берн, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, които живеят и работят в Швейцария.

По време на официалната визита българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код