Ивайло Спиридонов: "Най-евтиното звено в схемата с ТЕЛК e с поведението на лекарите"


Сподели:
21 Февруари 2019, Четвъртък

"Най-евтиното звено в схемата с ТЕЛК са лекарите." Това заяви директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов по повод издаването на фалшиви ТЕЛК-ове във Варна, където бяха задържани 6 души, участници в престъпната схема.


По думите му най-големите суми са намерение в двамата братя със сирийско гражданство, които са били посредници в схемата.

Спиридонов разкри, че само за 4 месеца са издадени над 200 души фалшиви ТЕЛК решения. По случая са работили около 8 месеца.
Шефът на ГДБОП обясни, че двамата братя са си набавяли клиенти за ТЕЛК-ове, като самите клиенти са препоръчвали други клиенти.

Той коментира решението на съда да освободи четирима от участници в групата, като заяви, че доказателствата ще бъдат изяснени и той е уверен, че бройката на обвиняемите ще се увеличи.

По думите му престъпният произход на парите ще стане ясен след СРС-тата.

Спиридонов разкри, че паролата на схемата е била "Много поздрави от У", което вероятно има връзка с името на единият от братята - Уафик Шахуд.

Той поясни, че 80% от хората, които са получавали фалшиви ТЕЛК-ове са турскоговорящи. Имало изискване да не бъдат цигани.

Шефът на ГДБОП допълни, че схемата в Ловеч е била различна. Там цели махали са били освидетелствени.Източник: news.bg

В категории: , Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код