Новооткрито читалище в Пловдив набира книги, за да отвори библиотека


Сподели:
26 Февруари 2019, Вторник
Негови основатели са Петя и Цвятко Маринови, които са ръководители на школата за народни танци "Луди Млади".

Идеята за читалището е дългогодишна мечта, която днес вече е осъществена. Петя и Цвятко са възпитаници на музикалната академия в града и носят фолклора и изкуството в сърцата си. Решават да кръстят читалището на проф. Кирил Дженев, защото смятат, че той е сред най-великите хореографи в България.

Двамата основатели искат да създадат групи с различни занимания, от които всъщност читалището ще се издържа. Сред тях са театрална дейност и ателие по художествена дейност, където малки и големи ще могат да развиват талантите си.

Една от целите, които са си поставили е в читалището да заработи библиотека, която да насърчава младите да четат повече.

За тази цел са необходими 3001 книги, нови или вече използвани. Всеки желаещ може да се включи като дари книга на място всеки ден след 17.30 часа на адрес: ул. „Кольо Фичето“ 7А, етаж 2 или просто да пише на имейл ludi_mladi@abv.bg.

С отварянето на читалището, двамата самодейци се надяват да устроят едно добре развито място за срещи с културна насоченост, а инициативата им да се предава напред във времето.Източник: uspelite.bg

В категории: Новините, Новините, Култура,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код