Ново проучване на Европарламента: БСП и ГЕРБ с по 6 евродепутати, ДПС с двама


Сподели:
01 Март 2019, Петък
Прогнозите сочат и по един представител на "Обединени патриоти", "Да, България" и "Воля"

В следващия Европейски парламент България ще излъчи по шестима представители от ГЕРБ и БСП, двама от ДПС и по един от "Обединени патриоти", "Да, България" и "Воля". Това сочат новите прогнози, представени днес от Европейския парламент и основани на достъпни данни от извършени проучвания на общественото мнение.

Данните са от края на февруари и се базират на надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от „Kantar Public“ от името на Европейския парламент. За България са използвани анкети на агенциите "Сова Харис" (от 2 февруари) и АФИС (от 23 януари).

Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към европейската политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

Следващият парламент ще има по-малък брой евродепутати (705) от сегашния (751).

Първите преки избори на Европейския парламент се провеждат преди 40 години на 12 юни 1979 г. Предстоящите избори ще бъдат най-важните в историята на парламента, имайки предвид политическия контекст, очакваното напускане на Обединеното кралство и важните политически и трансгранични предизвикателства, които трябва да бъдат адресирани. Избирателите ще гласуват между 23 и 26 май, за да решат европейското бъдеще.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код