Проф. Иво Петров:" Патриотизмът ще спаси България!"


Сподели:
03 Март 2019, Неделя
Време е да спрем да се оплакваме. Трябва да направим всичко възможно България да върви нагоре, категоричен е той!

В ефир  проф. Иво Петров поздрави всички българи по повод националния ни празник.

„Това е един момент, когато трябва да си спомним за хората, дали живота си, за да я има днес България. За мен беше пародоксално, че пак се повдигна спорът дали Левски е светец или не. Повече от ясно е, че това е нашият светец. Васил Левски ни е показал правия път”, каза проф. Иво Петров. И допълни, че в кабинета му има няколко исторически елемента. „Имам слабост към историята. Закачил съм карта на военните успехи на България, която ми е скъп подарък. Имам и сабя, която е участвала в Балканската война, както и копие на портрет на Левски”, сподели медикът.

Проф. д-р Иво Петров беше обявен за "Мъж на годината" за 2018 г. на церемонията по раздаването на ежегодните награди на Дарик радио. Той беше номиниран заради спасяването на пациент с разкъсана аорта при безкръвна операция. За първи път в света медикът постави стент в такъв рисков случай.
Проф. Петров е категоричен - патриотизмът ще спаси България. „Смятам, че трябва да бъдем изявени патриоти, защото иначе перспективата за България няма да е добра. Демографската криза у нас е катастрофална. Наша е отговорността да направим нещо, за да се промени това. Време е да спрем да се оплакваме. Трябва да направим всичко възможно България да върви нагоре”, каза още докторът.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код