Руски специалисти: "Усвояването на Марс трябва да започнат роботи, а не хора"


Сподели:
04 Март 2019, Понеделник

Според него роботехнически комплекси трябва да се използват, за да се създаде инфраструктура, да се произведат елементи за построяване на помещения и за добив на полезни изкопаеми


С построяването на база на Марс трябва да се заемат роботи, а не хора. За хората тази задача ще е прекалено рискована, предаде ТАСС.

Това заяви Евгений Дудоров, изпълнителен директор на научно-производственото обединение "Андроидна техника", което създаде новия руски човекоподобен робот Фьодор.

"Мисията на Марс е изключително рискована за човека. Затова си струва да се използват роботехнически комплекси, за да се създаде инфраструктура, да се произведат елементи за построяване на помещения и за добив на полезни изкопаеми", отбеляза Дудоров.

По думите му, няма да е възможно всичко, което е нужно за производството, да бъде доставено на друга планета с помощта на ракета-носител. Затова той предлага на Марс или други планети да бъдат изпратени роботехнически комплекси, които да създадат инфраструктура. Едва след това ще може там да пристигнат хора, смята Дудоров.

През месец юли м.г. бе оповестено, че през 2022 г. пръв на борда на новия космически кораб "Федерация" ще полети роботът Фьодор.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код