Сблъсъци между миряни и свещеници в църквата в Петрич


Сподели:
04 Март 2019, Понеделник
 Миряни влязоха в църквата "Света Богородица", за да попречат на неделната служба на новия свещеник отец Павел. Хората искали да остане досегашният - отец Ангел, който служи в местния храм вече 50 години

Те бързо пренесли протеста си от двора вътре в църквата. Напрежението нараснало и се стигнало до блъскане между миряните и служители на черквата. Службата, която води новият архиерейски наместник отец Павел, била спряна за кратко. Десетки миряни започнали да скандират "недостоен" и "мафия" срещу отеца и свещениците.

После свещениците продължили, но под бурните освирквания и скандирания на хората, изпълнили храма. Игуменът на Роженския манастир Епифаний на няколко пъти опита да разговаря с хората, но се срещна само гнева им.

Само преди дни неврокопският митрополит Серафим смени 75-г. наместник отец Ангел Кочев. Миряните в града веднага излязоха на протест и започнаха подписка.

От Неврокопската епархия в неделя разпространиха официално обръщение, в което посочват, че отец Ангел е сменен заради възрастта си. Намеквало се и за други, които обаче Неврокопският митрополит Серафим предпочитал да не споделя.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код