От Министерството посочват: "Издаваме български визи в повече градове в Русия, Китай и Индия"


Сподели:
04 Март 2019, Понеделник
Български визи ще се издават на повече места в Русия, Китай и Индия, предаде БГНЕС. Целта е да се облекчат туристите.

По думи на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева през 2018 г. над 12 милиона чужденци са посетили България, което надхвърля населението на страната ни.

Според подписания договор между Министерството на външните работи и глобалния доставчик на визови услуги "Ви Еф Ес Глоубал" български визи вече могат да се получават в общо 59 града в Русия: Москва, Санкт Петербург, Псков, Кингисеп, Ивангород, Нижни Новгород, Казан, Екатеринбург, Краснодар, Велики Новгород, Ростов на Дон, Воронеж, Самара, Новосибирск, Калининград, Саратов, Уфа, Перм, Вологда, Смоленск, Хабаровск, Новоросийск, Иркутск, Владивосток, Красноярск, Омск, Петрозаводск, Мурманск, Архангелск, Челябинск, Виборг, Тюмен, Сургут, Волгоград, Пятигорск,Череповец, Владимир, Барнаул, Белгород, Брянск, Махачкала, Саранск, Тула, Рязан, Томск, Чита, Иваново, Калуга, Новокузнецк, Киров, Сочи, Курган, Курск, Липецк, Оренбург, Пенза, Ижевск и Уляновск.

Досега визи за страната ни можеха да бъдат издавани само в 20 руски града, при положение че през 2018 г. са били подадени близо 180 000 заявления за посещения в страната ни от руски граждани. Увеличаването на визовите центрове дава удобство и спестява време за път и разходи на руските граждани, които живеят далеч от столицата Москва, от Санкт Петербург и Екатеринбург, където България има консулски представителства. Министерството на външните работи ще подсили и състава на консулската служба в Москва с повече от 10 души през активния туристически сезон тази година.

От Министерството посочват, че продължават да работят за облекчаване на консулското обслужване и въвеждането на електронни услуги. Доказателство е новият интернет сайт на българското консулство в Москва (info.bolgaria.ru), който дава възможност за моментална обратна връзка с консулската служба и бърз достъп до консулските услуги.

За максимално удобство за гражданите и увеличаване на възможностите за посещение на България български визи ще могат да се получават и в 15 града в Китай. Сред тях са Гуанджоу, Дзинан, Кунмин, Нандзин, Пекин, Сиан, Ухан, Фуджоу, Ханджоу, Чанша, Чунцин, Чънду, Шанхай, Шънджън и Шънян. В момента български визи се получават само в Пекин и Шанхай.

Български визи ще могат да се издават и в общо 16 града в Индия, сред които Делхи, Мумбай, Ахмедабад, Хайдарабад, Гоа и Джайпур. През миналата година над 14 500 индийци са посетили страната ни, т.е. с 23% повече.

Чуждестранните граждани ще могат да получават във визовите центрове всички видове виза за България без дългосрочните визи тип Д.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код