Френският посланик иска сближаване на доходите в ЕС и социален щит


Сподели:
07 Март 2019, Четвъртък
Сближаване на доходите в ЕС и социален щит за всеки европейски работник, който да му осигурява еднакво заплащане на едно и също работно място и минимална заплата за съюза, съобразена с всяка страна и договаряна колективно всяка година е предложението на френския президент Еманюел Макрон, коментирано от посланик Ерик Льобедел.

"Трябва да покажем, че Европа може да закриля, че може да има социално сближаване. Сега в 10 от страните в ЕС няма минимална работна заплата, а в други 10 тя е по-ниска от средното ниво на минималната заплата в ЕС. Трябва да осигурим постепенно сближаване в тази област", обясни френският посланик в България.

Подобно социално сближаване няма да стане "от днес за утре" и ще се плати частично от богатите в ЕС на принципа на солидарността, коментира той.
"На избори, включително и във Франция, има намеса от държави извън ЕС чрез дезинформация. Във Франция имаше дезиноформация от руски източници, това беше доказано", обясни френският посланик във връзка с идеята за създаване на Европейска агенция за защита на демокрациите срещу кибератаки и манипулации при избори и ограничаването за финансиране на политически партии от чужди държави.

По отношение на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев и енергийните проекти Льобедел коментира, че и Франция има пряк интерес към енергийните проекти, но също като България спазва европейските директиви.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код