Любомир Кючуков: "Въпросът е не дали, а кога Тереза Мей ще напусне политиката"


Сподели:
13 Март 2019, Сряда
Според политическата логика ще има отлагане на Брекзит

Британското правителство направи така, че цялото население да се почувства излъгано, което доведе до криза на партиите и елитите на Острова

Политическата логика показва, че ще има отлагане на Брекзит. След като и вторият договор не мина в парламента, следва днешното гласуване за излизане от ЕС без сделка, което според мен няма никакъв шанс да бъде одобрено от депутатите. Така че утре очакваме и другото гласуване, което ще бъде за удължаване на срока, което вече очаквам да мине. Това обясни в сутрешния блок  международният анализатор и бивш посланик на България във Великобритания Любомир Кючуков във връзка с отхвърлянето и на втория договор за излизане на Великобритания от ЕС.

„Удължаването с нови три месеца няма да донесе нищо ново, защото това ще бъдат същите екипи със същите договори. Настроенията във Великобритания в момента са насочени към търсене на промяна, включително и на парламентарна, поради което въпросът оттук-нататък е не дали, а кога Тереза Мей ще напусне политиката'', коментира още той.

,,Истината е, че и Великобритания, и ЕС похарчиха огромни ресурси по темата за Брекзит, в резултат на което изоставиха много други задачи и оттам кризите се задълбочиха. Изглежда, че накрая не се разбра какво иска и самата Великобритания, тъй като тя е доста разделена'', обясни експертът.

По думите му британското правителство направи така цялото население да се почувства излъгано, което доведе до криза на партиите и елитите на Острова.

,,Очаквам да има втори референдум, но той да касае въпроса с вчерашния договор, който парламента отхвърли. По-малка е вероятността за референдум за оставане в ЕС'', завърши Кючуков.

Източник: news.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код