Юрий Асланов: "Политическото рекетьорство е обяснимо, но не и оправдано"


Сподели:
15 Март 2019, Петък
Политическото рекетьорство е обяснимо, но не и оправдано, каза той

Въпреки уверенията на управляващите, ние преживяваме парламентарна криза, която за щастие, все още не е прераснала в политическа такава, коментира социологът
Ходовете на „Воля“ са опит за повишаване на цената й предизборно. Това каза  социологът Юрий Асланов.

По думите му с наближаването на изборите ще наблюдаваме и други странни действия от различни формации, каза още той и добави, че политическото рекетьорство е обяснимо, но не и оправдано.

„Всички прогнози са за това, че ако сега се стигне до извънредни избори за Народно събрание, тази партия няма да бъде претендент за разпределяне на депутатски места и това няма как да не тревожи нейните лидери, които трескаво търсят някакво решение да се върнат на по-успешен терен. Този ход може да излезе скъпо на „Воля“, ако не се увенчае с някакъв успех и не намерят някакви съдружни партньори, които да увеличат нейната сила чрез някакъв формат на очаквана предизборна коалиция“, добави Асланов.

Социологът коментира още, че въпреки уверенията на управляващите, ние преживяваме парламентарна криза, която за щастие, все още не е прераснала в политическа такава.

Според Юрий Асланов потенциалът на парламента ни е изчерпан, като едва ли могат да се очакват добри новини и съдържателни дебати. Той обясни, че евроизборите са предизвикателство за малките партии, предвид високата бариера и ниската избирателна активност, която превръща евровота в битка на твърдите ядра. Там малките партии са с понижени шансове, каза още Асланов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код