Доклад на Китай: "В Америка царуват растящо неравенство и расова дискриминация"


Сподели:
15 Март 2019, Петък
Китай публикува контра доклад за правата на човека в САЩ

Китайските власти обвиниха Америка, че провежда политика на двойни стандарти

Китай публикува доклад за състоянието на правата на човека в САЩ. Документът е издаден от Прес-канцеларията на Държавния съвет на КНР в отговор на доклада за състоянието на правата на човека в страните по света, пуснат от Държавния департамент на САЩ вчера, съобщава russian.people.com.

В доклада на Китай се отбелязва, че САЩ за пореден път определят сами себе си като "защитници на правата на човека" и провеждат политика на двойни стандарти в тази област.

Докладът в обем 12 000 йероглифа, състоящ се от предговор и осем раздела, разкрива сериозни нарушения на правата на човека в Съединените щати. Сред тях са сериозно нарушаване на гражданските права, широко разпространение на "политиката на парите", растящо неравенство при доходите, изостряне на расовата дискриминация, растящи заплахи по отношение на децата, жените и имигрантите, а също и нарушение на правата на човека, предизвикани от провежданата от САЩ едностранна политика "Америка преди всичко".

Прес-канцеларията на Държавния съвет на Китай публикува и "Хроника на нарушаването на правата на човека в САЩ през 2018 г." в обем от 10 000 йероглифа.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код