Корнелия Нинова: "Няма да се върнем в парламента. Това е тежка парламентарна агония"


Сподели:
15 Март 2019, Петък
Корнелия Нинова: Няма да се върнем в парламента. Това е тежка парламентарна агония

Съмнението за фалшификация на изборите остава, заяви лидерът на БСП

С търговията с „Воля“ на всяка цена се крепи мнозинство - така не може да се управлява държава и това не е стабилност, категорична е председателят на социалистите

БСП внесе искане за проби от 50 конкретни точки по магистралите ни.

Искането към Агенция „Пътна инфраструктура“ е да се разреши взимането на проби от 50 конкретни точки на пътни участъци, построени или ремонтирани през последните пет години - от магистралите „Тракия“, „Хемус“, "Марица" и "Струма", както и от път I-1 и околовръстното шосе на София.

Експертизата на независимата европейска лаборатория ще покаже няколко неща - качеството на настилката и какво е количеството на отделните слоеве, ще покаже дали са използвани неподходящи материали, заяви Елена Йончева на брифинг пред журналисти.


Проверката ще даде информация дали пътищата са безопасни за българските граждани. Тя посочи, че са изискали от АПИ рецептите за асфалтовите смеси и сертификатите за материалите.

В разговор сме със 7 лаборатории, те ще ни отговорят колко ще струва това. БСП ще поеме разходите, заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Няма да се върнем в парламента. Съмнението за фалшификация на изборите остава. Това е тежка парламентарна агония, каза Корнелия Нинова. Хората се борят да живеят нормално и да си плащат сметките, а другите се борят за кокала и властта. Това са два различни свята, коментира още тя.

С търговията с „Воля“ на всяка цена се крепи мнозинство - така не може да се управлява държава и това не е стабилност, каза Нинова, цитирана от Агенция "Фокус".

„Събитията в последните дни доказват правотата ни за излизането и за факта, че този парламент е изчерпан и морално, и законодателно и политически“, подчерта Нинова. По думите й още по-ясно става в последните дни, че това не е място, където се пишат закони в интерес на държавата и на хората, а място, където се търгува.

„Брой гласове срещу определен ангажимент от управляващите с една едничка цел - да се задържат по-дълго на власт. Досега в новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“, а сега се оказва, че и с търговията с „Воля“ на всяка цена ще се крепи мнозинство. Така не може да се управлява държава. Това е нестабилна власт“, заяви лидерът на БСП.

Попитана дали БСП се връща в зала за второ четене след като днес бе приет Изборният кодекс на първо четене, с който се връщат преференциите, Нинова заяви, че това няма да се случи.

„Остава възможността в комисиите да се гласува с 50% + 1 мнозинство, което е предпоставка за манипулации и фалшификации. Остават също така мъртвите души в списъците, остава невъзможността с касационна жалба да се обжалва във ВАС, т.е. съмненията за подправяне на вота и фалшификацията на изборите остава. Това бяха част от нашите искания, които очевидно не се приемат от това мнозинство“, каза още Корнелия Нинова.


Парламента и живота на хората са два различни свята – едните се борят за кокала, а другите да живеят нормално, каза лидерът на БСП.

„Ето днес е Световният ден на потребителите“, каза Нинова и припомни, че сутринта е била на прием във Федерацията на потребителите. „Това, което хората идват и разказват и това, което се случва в парламента са два различни и противоположни свята, които нямат нищо общо. Онези там се борят единствено за власт и как да оцелеят с един пръст на Марешки или подкрепата на ДПС, хората днес се борят да оцелеят в живота.

Нямат пари да си плащат водата, нямат пари да си плащат тока и сметките“, обясни лидерът на БСП.

„Два различни свята – онзи там е изчерпан“, коментира Нинова за Народното събрание. По думите й в парламента не може да се роди трайно и смислено законодателство. „Така че прав е колегата Георги Марков. Това е тежка парламентарна агония, която за съжаление ще се отразява всеки ден на българите“, каза още Нинова.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код