Михаил Миков за скандала с Йончева и Станишев: "Кому е нужно това?"


Сподели:
18 Март 2019, Понеделник
Два месеца не говорихме за политика, а говорихме Станишев или Елена, критикува бившият соцлидер

Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира в сутрешния блок на Нова телевизия оспорвания пленум вчера, който излъчи Елена Йончева за водач на червената листа за изборите за Европейски парламент.

Водещите Аделина Радева и Виктор Николаев показаха на Миков карикатура, на която Йончева е на мотор и нагърба й пише - "Ако четете това, значи Станишев е паднал от мотора".

И попитаха Миков кой кара мотора в момента.

„Корнелия Нинова и тясното ръководство в БСП иска да отстрани Сергей Станишев. Това е част от процеса в партията, който е очевиден. От два месеца е ясно, че Станишев не е желан в листата“, заяви Миков и напомни, че наивници няма. Бившият лидер на БСП дори заговори за болшевизация на партията. И сподели съмнения за начина, по който е проведен тайният избор, загубен от президента на ПЕС.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, каза още той. „Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, каза той.

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации", подчерта Миков в ефир.


Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта и със Станишев. „Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се „натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки”, заяви депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: „Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор”.

„Големият проблем кой е обаче? Два месеца не говорихме за политика, а говорихме Станишев или Елена“, добави той.

Михаил Миков не смята, че в личните отношения на двамата има проблеми. Според него те са добри, нормални и цивилизовани. „Проблемът е друг... Защо трябваше да сблъскваме тези двама души? На кому е нужно това в БСП?“, чуди се бившият соцлидер и добави, че според него Елена Йончева е използвана. „Не казвам, че Елена няма своите качества, но начинът, по който всичко се случва показва друго – как се иска да се натрие носът на Станишев“, каза Миков.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код