Бисер Петков: "СО и МТСП се грижат за мобилността на столичани"


Сподели:
18 Март 2019, Понеделник
Министерство на труда и социалната политика и Столична община предприемат необходимите мерки за подобряване на транспортния сектор. Това заяви социалният министър Бисер Петков по време на 18-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици

Той припомни, че за последните години в модернизирането на инфраструктурата в столицата е направено много и всеки гражданин на столицата може да види промяната по улиците и булевардите.

Бисер Петков отбеляза, че замяната на остарелите с нови и технологични чисти автобуси води не само до намаляване на замърсяването, но и до подобряването на работещите в транспортния сектор.

Ролята на държавата да гарантира равни условия на труд е от особено значение на заетите в транспортния сектор, посочи Петков.

По думите му транспортът и мобилността са важни за икономиката и гражданите на Европа. Няма съмнения, че мобилността оказва голямо влияние върху ежедневието на европейските граждани, каза Петков.

Развитието на транспорта обаче зависи от редица фактори като състояние на инфраструктурата, помощни инвестиции, доходи на домакинствата и други, подчерта още социалният министър.

Източник: news.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код