Петко Добрев: "Защо именно Елена?"


Сподели:
19 Март 2019, Вторник
Борисов и ГЕРБ превърнаха Елена в символ и героиня

Борисов и ГЕРБ създадоха онази среда, в която Елена се развихри. Те накараха голяма част от българите да търсят справедливост в България чрез изпращането на Йончева в ЕП. Това е крайният резултат от политиката на властта срещу Йончева.

Отдавна политическа фигура не беше събирала в себе си енергията на политическите земетресения.

Да, Елена се роди от политическите земетресения.

Тези политически трусове очевидно не бяха преценени правилно от Борисов и ГЕРБ.

Самите те – Борисов и ГЕРБ,  създадоха онази среда, в която Елена се развихри. Те я направиха героиня. Грешките на управляващите бяха повече от детински. Борисов можеше да се извини и с това да приключи съдебната му сага с Йончева. Вместо това той започна да се държи като малко дете, което е сторило беля и сега трябва да се крие и оправдава.

​Делян Добрев просто трябваше да се оттегли и след три дни щеше да бъде забравен.

​Борисов трябваше да разреши вземането на проби от магистралите и в негов си стил да потърси виновниците. След три дни виновниците щяха да бъдат намерени, порицани и толкова. Вместо това строителните фирми тръгнаха да протестират срещу Йончева и опозицията.

​Борисов трябваше да признае проблемите с граничната ограда, а не да търси начини да я представя като някакво защитно съоръжение и да я засекретява. Вместо това последва сигнал срещу Йончева.

Ето, така Борисов и ГЕРБ превърнаха Йончева в смела жена, в която голяма част от българите виждат избавлението от настоящата власт.

Да, с поведението си срещу Йончева управляващите дават възможност на Елена да проведе евроизборите като избори за национален парламент.

И  да, управляващите сами накараха голяма част от българите да търсят справедливост в България чрез изпращането на Йончева в ЕП. Това е крайният резултат от политиката на управляващите срещу Йончева.

Особено благодарни трябва да са БСП към Спецпрокуратурата и медиите, които са обвързани с настоящата власт. Трудно човек може да си представи по-голям подарък за БСП от обвинението срещу Йончева и то за пране на пари. Дори и тези, които не симпатизират на БСП след това обвинение ще гласуват за Йончева.

Но най-голям подарък на БСП направиха близките до властта медии. С атаката в полза на Станишев като водач на листата на БСП за евроизборите и опитите за злепоставяне на Йончева резултатът е ясен – още по-голяма мобилизация на хората, които искат да детронират сегашната власт.

Какво  можеше да стори Нинова при тази ситуация?

Та тя самата власт определи като своя най-опасен противник Елена Йончева. Защо трябва Нинова да търси друго лице като символ на битката срещу Борисов и ГЕРБ? Търсенето на друго лице като символ е загуба на време и на избори.

И да се върнем на въпроса защо именно Елена?

Отговорът е елементарен – Борисов и ГЕРБ я превърнаха в символ и героиня. Ако Борисов и ГЕРБ бяха чули какво им говори до днес Йончева, то шансът тя да бъде символ и героиня беше значимо по-малък. Ако бяха я чули, то нямаше никакъв шанс евроизборите да се проведат като избори за български парламент.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код