Опозицията във Венецуела пое контрола над дипломатически мисии в САЩ


Сподели:
19 Март 2019, Вторник
Представители на венецуелския опозиционен лидер и самопровъзгласил се за временен президент Хуан Гуайдо са поели контрола над три от дипломатическите сгради на южноамериканската страна в САЩ. Това съобщи шарже д'афер на Гуайдо в САЩ Карлос Векио, цитиран от руски медии.

"Днес ние поемаме контрол над три обекта, три сгради. Две от тях се намират тук във Вашингтон, а другата е сградата в Ню Йорк, в която работят консулските служби", обяви Векио.

"Ние предприемаме тези стъпки, за да запазим активите на венецуелците тук в тази страна", настоя той и добави, че опозицията възнамерява да поеме контрол върху венецуелското посолство във Вашингтон през "следващите дни".

Векио отбеляза, че 12 от 55 венецуелски дипломати са решили да останат в САЩ и да подкрепят Гуайдо, след като президентът на Венецуела Николас Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Вашингтон в отговор на тяхното решение да признаят лидера на опозицията за президент.

През януари Векио заяви, че опозицията планира да поеме контрол върху дипломатическите сгради от Мадуро по "прогресивен и редовен начин, следвайки законова процедура".

Източник: news.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код