ЕП гласува резолюция за Венецуела


Сподели:
28 Март 2019, Четвъртък
Комисията призова за допълнителни санкции срещу Николас Мадуро

Европейският парламент гласува резолюция за Венецуела, в която категорично осъжда продължаващите репресии и насилие в страната и призовава за допълнителни санкции срещу Николас Мадуро и неговите "съучастници". Евродепутатите препотвърдиха признанието си за Хуан Гуайдо като легитимен президент на Венецуела и за Народното събрание.

Същевременно от Европейската комисия заявиха, че изпращането на руски военни самолети във Венецуела ще доведе до допълнително напрежение в страната. Говорителят Карлос де Гордехуела заяви: "Ситуацията във Венецуела е много поляризирана и напрегната. Всички действия и жестове, които водят до допълнително нарастване на напрежението, само ще създадат още пречки пред намиране на мирно и демократично решение на кризата. ЕС продължава да работи за мирно, политическо и демократично решение на проблема във Венецуела, в т.ч. и чрез международната контактна група".

Миналата седмица два руски военно-транспортни самолета кацнаха на летището в Каракас. Твърди се, че с тях са пристигнали стотина униформени войници и 35 тона товари, сред които и тежкотоварни камиони.

Източник: faktor.bg/

В категории: Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код