Избраха състав на Районната избирателна комисия във Варна


Сподели:
28 Март 2019, Четвъртък
Велин Жеков отново ще е председател РИК за предстоящия вот за евродепутати.

Съставът на Районната избирателна комисия във Варна за предстоящите избори за Европейски парламент ще е от 19 членове и всички са юристи.
Това беше решено по време на консултации при областния управител Стоян Пасев с представители на парламентарно представените партии и на коалиции и партии и коалиции от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. На срещата за пореден път за председател на РИК беше избран юристът Велин Жеков, предложен от ГЕРБ.
По време на консултациите днес представителите на партиите и коалициите избраха да включат двама допълнителни членове. Те са предложени от Реформаторския блок и от коалиция “България без цензура”. За заместник-председатели бяха избрани Орхан Мехмед от ДПС и Николай Наков от Партия “Воля”. Секретар на РИК и на тези избори ще бъде Мария Тодорова от БСП. Имената на останалите членове на комисията ще станат ясни утре, след публикуването на протокола от срещата. 
До неделя списъкът трябва да бъде представен пред Централната избирателна комисия. До 6 април ЦИК ще си произнесе с решение по така изготвеното предложение.

Диана Стоева

Източник: http://focus-radio.net

В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код