Да спрат двойните стандарти, искат български евродепутати за пакета "Мобилност"


Сподели:
03 Април 2019, Сряда
Да се спрат двойните стандарти. За това призова българският евродепутат Ангел Джамбазки часове след заседанието на транспортната комисия.

Джамбазки обясни, че след пакет "Мобилност-1" в ЕП ще бъде разгледан следващият пакет - "Мобилност 2", който допуска европейски фирми на вътрешния пазар.

По думите му противоречието между двата пакета е следното - "не може нашите фирми да работят на запад, а може техните фирми да работят у нас. Не може този двоен стандарт да бъде налаган, да бъде гледано на Източна Европа като на територия", категоричен е Джамбазки. Според него единствената причина е работната ръка тук, искат да изсмучат работната ръка.

Той самият призна, че членовете на ЕС са разделени по въпроса за пакет "Мобилност 1", който застрашава хляба на 500 000 българи. "Тук е центърът срещу периферията. Този документ да бъде изтеглен, да седнат, преговорят и да постигнат справедливост", призова евродепутатът, издигнат от патриотите.

Свидетели сме на див лобизъм, който унищожава правотата, категоричен е Джамбазки, за когото подкрепилите исканията на пакет "Мобилност 1" са едни неизбрани от никого хора, които защитават корпоративен интерес.

Евродепутатът Андрей Новаков, който преди година смяташе, че пакетът "Макрон" ("Мобилност") е капитулирал, призна че българските евродепутати са фокусирали усилията си за печелене на време. Той очаква, че ако пакетът "Мобилност" бъде разгледан от следващия Европарламент, може да има по-справедлива сделка. "Имаме всички основания да очакваме и да настояваме тази точка да бъде свалена почти всичко отново е тук, почти всичко се случва. Каквото и да се случи няма да е окончателно", каза Новаков.

Новаков и колегите му се борят за по-лек вариант на пакет "Мобилност", ако се прокара

Петър Курумбашев очерта линиите на интереси, по се гледа пакетът "Мобилност" - френски и немски евродепутати от ЕНП гласуват с колегите си от ПЕС. "Да не би те да са станали социалисти", запита реторично левият евродепутат. "Очевидно разделението е по държави - протекционизъм, пазене на пазара и недопускане на нашите фирми на техните пазари", категоричен е Курумбашев.

"Такава загриженост е впечатляваща. ЕС обвинява Китай в протекционизъм, защото той не позволява каботажа на техни пристанища, но за Европа става - "Нашето си е наше, чуждото е общо", каза Курумбашев.

Колегата му от Новаков заяви, че е трудно да си оптимист, когато виждаш колко правила бяха погазени. Това е пети опит този пакет да бъде вкаран. Въпреки безобразието с пакет мобилност, не може да слагаме под общ знаменател целия ЕС, да не го дамгосваме, призова той.Източник: news.bg

В категории: Анализи, Европа, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код