Протест срещу пакта "Макрон"! Запалиха камион край Пловдив


Сподели:
04 Април 2019, Четвъртък
Както гори този камион, така гори и нашият бизнес, коментират превозвачи

Над 200 шофьори участваха в акцията, облечени в жълти жилетки

Превозвачи от Пловдив запалиха демонстративно тежкотоварен камион в базата на една от превозваческите фирми, в знак на протест срещу приемането на пакета „Макрон” в Европейския парламент, Камионът бе залят с бензин, а след това - подпален. За минути, за да гасят пожара, пристигнаха два противопожарни автомобила с екипите си и полицейски служители.

На паленето на камиона присъстваха над 200 служители на частни транспортни фирми от Пловдив.

„Това е краен акт на протест, тъй като сме свидетели на нещо, което е парадокс”, заяви Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи. „Ние сме бранш и това, което можем, е да се опитаме да повлияем върху мнението на евродепутатите, които вземат решение”, добави той, като поясни, че днес ще бъдат гласувани текстовете, които са крайно рестриктивни към държавите от периферията на Европейския съюз (ЕС). Траков отбеляза, че превозвачите от България са готови на всичко, като започват да търсят нови форми на протест.

Камионът, който бе запален, е бракуван, но иначе цената на един такъв нов камион е 100 000 евро, а за втора употреба е 50 000 евро.


Срещу пакета „Макрон” у нас протестират и големи и малки фирми – с 2 или 100 камиона, като за повечето от тях това е бизнес от около 10 години. Според повечето превозвачи с тези мерки ЕС се опитва да колонизира периферните държави на Европа, а тези мерки косвено засягат още много други сфери на икономиката.

Както гори този камион, така гори и нашият бизнес, коментираха от бранша

Според пловдивското издание опожареният камион отдавна е бракуван и е пожертван от фирма, член на Съюза.
Източник: epicenter.bg

В категории: Европа, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код