Андрей Новаков: "Почувствах се на дъното, когато пакет „Мобилност” влезе в пленарна зала"


Сподели:
05 Април 2019, Петък
Вчерашното гласуване не е положително, но вярвам, че в следващия парламент нещата ще започнат от нулата

Гласуването вчера не е в наша полза, но усилията ни през последните две години все пак дадоха резултат, защото това гласуване се обезсмисля. Нещата трябва да отиде на триалог. Дебатите могат да стартират, но няма как да приключат.
Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който коментира вчерашното гласуване в Европейския парламент на пакет "Мобилност".

„За мен се търси политически ефект с бързането да се приеме този пакет, за да може определени хора да си направят снимка и да се похвалят. И на хората, които внасят пакет "Мобилност", е ясно, че той няма как да мине на второ четене. Последните две години аз живея с проблемите на българските шофьори и ми е много тежко, че български евродепутати не участваха в гласуването и пакета влезе в пленарна зала само с два гласа. Тогава се чувствах на дъното”, обяви Новаков.

"При последното внасяне на пакет "Мобилност" нещата се случиха силово и бяха нарушени правила на ЕП. Ние внесохме 1200 поправки, които бяха гласувани за 3 минути. Това беше несправедливо. Вчерашното гласуване не е положително, но вярвам, че в следващия парламент нещата ще започнат от нулата. Надявам се в следващия европарламент да има по-диалогични депутати. Второ - ще има нова Европейска комисия и се надявам, че ще можем да договорим нова сделка. В България транспортните фирми са малки, семейни, с по един до два камиона. Те няма как да се приспособят към тези правила. За тези фирми е най-опасно. Освен това в Западна Европа няма достатъчно охраняеми паркинги. Шофьорите може и да искат да спят в хотели, но и хотели няма достатъчно", каза българският евродепутат.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Европа, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код