Иззеха 60 тона опасни храни от складовете на голяма фирма


Сподели:
05 Април 2019, Петък

Работата по благоустрояване на региона тепърва предстои, увери регионалният министър


Иззети са близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност от складове на търговска фирма.

Негодната стока е била открита при съвместна операция на "Икономическа полиция" - ГДНП, НАП и БАБХ, проведена на територията на София и в областите Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград.

Инспектирана е дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и търгува с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти.

В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и 47 375 кг сухо мляко без необходимите документи за произход и съхранение. В друг склад проверяващите установили разлики в касовата наличност, както и два нерегламентирани склада.

Предстои да се издадат съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на негодните храни. Стоката без документи е поставена под възбрана.

При проверката са предприети мерки и за проследяване на товарни автомобили и контейнери през едно от морските пристанища, пристигащи с поръчани от фирмата стоки. Установено е, че тяхното влизане в страната е забавено.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Здраве,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код