Войводиново протестира: " Условните наказания са неадекватни за извършеното престъпление"


Сподели:
08 Април 2019, Понеделник
Жители на селото твърдят, че бившите обитатели на махалата се връщат там, за да крадат

Условните наказания са неадекватни за извършеното престъпление, коментира съпругата на рейнджъра Валентин Димов

Недоволство във Войводиново заради условните присъди на двамата братя от ромската махала, които на Йордановден пребиха военнослужещия Валентин Димов. Над 50 жители на селото се събраха снощи на протест. Хората от селото заявиха, че не искат нападателите да се връщат обратно във Войводиново.

За първи път семейството на пребития рейнджър коментира присъдите на двамата братя от ромската махала. Съпругата на пострадалия командос заяви, че условните наказания са неадекватни за извършеното престъпление. „Казах ви, аз съм без думи. То нямам думи да коментирам. То е достатъчно изчерпателно”, обясни Атанаска Димова, съпруга на пребития военнослужещ. А съпругът й с всеки изминал ден се чувства по-добре.

Теодора Господинова е жената, която е основният свидетел на нападението над рейнджъра. Не е била призована да се яви и на делото. „Аз присъствах на такъв жесток, такъв брутален побой, зверски, нечовешки побой. Бой, от който го убиваха. Убиваха го. Не го биеха това момче и тази присъда е просто гавра с трагедията на това момче, защото той никога няма да е това, което е. Нито като здраве, ако щете живота му, ако щете професията му, ако щете съдбата му”, коментира тя.

Жителите на Войводиново, които се събраха на протеста, поискаха съдът да отмени условните присъди на двамата братя и делото да се гледа отново. 17-годишният Борис и брат му Асен сключиха споразумение с прокуратурата и признаха изцяло вината си. За това получиха по-леки наказания и излязоха на свобода.

Жители на селото твърдят, че бившите обитатели на махалата се връщат там, за да крадат. „Ами крадат си един от друг от имотите. "Единият краде от другия прозорците и вратите, после викат това ми изчезнало, онова ми изчезнало”, коментира Димитър Цанчев

Кметът на селото призна, че е имало нови опити част от изселените семейства да се върнат обратно по къщите си в махалата. Хората от Войводиново не скриха и възмущението си, че делата за бутането на незаконните къщи в махалата все още се точат в съда. Така за 17-те оцелели постройки втори месец няма решение на съда за тяхното премахване.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код