Бойко Борисов: "Брекзит без сделка ще е шок и ужас"


Сподели:
11 Април 2019, Четвъртък
И двете страни не искат по тяхна вина да е разводът, изтъква премиерът

Министър-председателят посочи, че Евросъюзът харчи милиони евро за съветите, свързани с напускането на Великобритания

"ЕС харчи милиони евро за съветите, свързани с Брекзит. Сметнете разходите, самолетите, делегациите - никак не са малко. Целта беше искането на Великобритания да се удължи този срок. И двете страни не искат по тяхна вина да е разводът."

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по темата за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

"Една от дискусиите и спорът беше колко да е дълъг срокът. Различни - 31 юли, 31 октомври се прие, 31 декември, дори и отвъд тези срокове. Приключихме някъде след 4:00 часа сутринтна българско време и приехме този срок от 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права и да проведе избори", обясни преимерът.

„Зададохме много въпроси на г-жа Тереза Мей. Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, Брекзит ще се случи на следващото 1-во число. Ние им правим отстъпки, защото ги уважаваме и искаме преходът да стане плавно. Брекзит без сделка е шок и ужас и е възможно най-лошото нещо, тъй като има много наши сънародници във Великобритания. Положили сме огромни усилия, направили сме много компромиси заради тях", увери Бойко Борисов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код