Джамбазки: "Призовавам разговор по циганския въпрос да започне незабавно"


Сподели:
12 Април 2019, Петък
"Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да започне незабавно." Това заяви  евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му има беззаконие по отношение на битовата, етническата и циганската престъпност, както и нежелание на властта да си върши работата.

"Никой не иска да се занимава с тях. Ако не стане обществено напрежение, каквото става заради безобразно поведение, тогава се размърдват и започват да си вършат работата", изтъкна Джамбазки.

Според него другата страна на монетата са "момчетата с бухалките".

"Те не изразяват общественото мнение, даже според мен пречат. Всички, които са виновни за провала на циганската интеграция, сега ще сочат тези и ще казват - те и другите са такива", отбеляза евродепутатът.

Джамбазки заяви, че след като се прибере от Брюксел има намерение да отиде в Габрово и да говори с хората.

"Появата на който и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито насаждане на напрежение, нито търсене на политически дивидент", изтъкна той.

Според него трябва да се потърси прокуратурата заради това, че лицата бяха освободени без обвинения и прибрани отново, чак след като беше разпространено видеото.

"Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат", предупреди още Ангел Джамбазки.
Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код