Франция: "Търговска война между САЩ и ЕС е политическа и икономическа грешка"


Сподели:
12 Април 2019, Петък
Търговска война между САЩ и Европейския съюз би била политическа и икономическа грешка. Това предупреди френският финансов министър Бруно льо Мер, след като американският президент Доналд Тръмп нарече ЕС "брутален търговски партньор".

"Трябва да избегнем търговска война. Ние сме изправени пред забавяне както на глобално равнище, така и на европейско равнище, и причината за такова икономическо забавяне е, че са налице напрежение в търговията по целия свят", коментира Льо Мер пред CNBC, след като Международния валутен фонд намали глобалната си икономическа прогноза.

"Налице са търговски напрежения между САЩ и Китай. Не трябва да добавяме търговски напрежения между САЩ и ЕС, това ще бъде политическа грешка, също и икономическа грешка", добави той.

В последния си доклад Световна икономическа перспектива МВФ заяви, че търговските напрежения между САЩ и Китай, както и политическата несигурност в много икономики, също са допринесли за неговата мрачна прогноза. Тръмп многократно критикува основните търговски партньори на САЩ за споразумения и практики, които според него са в ущърб на американските компании и американската администрация увеличи митата за някои внасяни в САЩ стоки.
Източник: news.bg

В категории: Европа, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код