Петър Витанов: "Не сме вождистка партия. Изказването на Борисов беше махленско"


Сподели:
15 Април 2019, Понеделник

БСП има всички шансове да вкара 7 евродепутати. За нас победа ще е да имаме един глас повече от опонентите ни, смята той


С оглед на ерозията в ГЕРБ, изказването на Мария Габриел, че и те ще спечелят 7 евродепутатски места е пресилено. Искаме да променим България и Европа. Никой не може да поставя под съмнение европейската ориентация на БСП, категоричен беше Витанов

Депутатът от БСП Петър Витанов, който заема второто избираемо място в листата на БСП за предстоящите евроизбори, коментира  вчерашния 11-часов пленум на партията

"Трябва да си призная, че втората позиция беше изненада за мен. През последните две години изградихме един екип в НС и безспорно имаме доверието на ръководството. Ние имахме задача да направим екипа управленски и се справихме с това", смята Витанов.

Той обясни и първоначалната липса на Сергей Станишев от листата с кандидати.

"Националния съвет възприе голяма част от чутото от хората, но имаше колективно разбиране за присъствието на Сергей Станишев и затова се наложи промяната. Взе се едно колективно и разумно решение. Има ли друга партия в която може така демократично и прозрачно да бъдат проведени дебати. Това само по себе си говори за демократичните процеси, които протичат в партия. След този пленум, ние излязохме обединени около листата и от днес сутринта работим за печелене на изборите."

Витанов коментира и четвъртото място в листата."Аз приемам присъствието на Иво Христов като нещо наистина положително. Той е приет от българските избиратели като автентичен ляв кандидат. Той никога не е крил левите си социални възгледи и това е положително."

Не сме вождистка партия. Това се видя много ясно вчера. Не смятам, че Корнелия Нинова е била бламирана. Смятам, че целият пленум, цялата партия излезе обединена, подчерта Витанов.

Корнелия Нинова носи точно толкова отговорност за резултатите на изборите, колкото и всеки друг, който гласува за листата. Приемам присъствието на Иво Христов в листата като много положително. Неговото попадане в листата може да изглежда странно само на човек, който не познава г-н Христов. Той е убеден левичар. Неговото присъствие в листата на БСП е много положително. Не виждам нищо ненормално да имаме еднакви тези с президентството, което също се позиционира като опозиция на това управление. Изказването на Бойко Борисов за Корнелия Нинова и Иво Христов на КСНС беше махленско", каза още Витанов.

"БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутати. За нас победа ще е да имаме един глас повече от опонентите ни. С оглед на ерозията в ГЕРБ си мисля, че изказването на Мария Габриел, че и те ще спечелят 7 евродепутатски места е малко пресилено. Ние искаме да променим България и Европа. Никой не може да поставя под съмнение европейската ориентация на БСП", категоричен беше Витанов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код